πει γ κατηγοριασ
τεστακια για σηματα
ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
    ασφαλεια φορτηγου ιχ  τεστ πει φορτηγου περιπτωσεις
τεστ για διπλωμα
αδεια οδηγησης τεστ    -  
    
μηχανακια 50cc με ταχυτητεσ
σηματα για διπλωμα αυτοκινητου
    
βιβλιο πει φορτηγου
    
διπλωμα αυτοκινητου τιμεσ
test drive english
διπλωμα οδηγησησ γ κατηγοριασ
test drive     -  
    
test diploma odigisis
φωτα αυτοκινητου θεωρια
τεστ για διπλωμα
    
τεστ κοκ μηχανησ
    
γραπτα εξετασεις πει λεωφορειου
Ρούχα προστασίας.

Υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά ρούχα, που μπορούν να εξασφαλίσουν τη ζέστη και τη στεγανότητα του αναβάτη κάτω και από τις δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες. Στην περίπτωση που δεν τα χρησιμοποιείτε, η αυτοσυγκέντρωσή σας κατά την οδήγηση γρήγορα θα διασπασθεί. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα ενός ατυχήματος.

Τα ρούχα προστασίας εξασφαλίζουν όχι μόνο τη θερμότητα και την προστασία σας από την υγρασία, αλλά και την προστασία σας από πιθανούς τραυματισμούς στην περίπτωση ατυχήματος.
Ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους, διακρίνονται τα ρούχα προστασίας σε δύο μεγάλες κατηγορίες: ρούχα από δέρμα και ρούχα από ύφασμα.
Σε βροχερό καιρό πρέπει να χρησιμοποιήσετε αδιάβροχο και βέβαια κατάλληλα εσώρουχα (ισοθερμικά), όταν κάνει πολύ κρύο.

Ρούχα από δέρμα.

Είναι η παραδοσιακή και συνηθισμένη ένδυση του μοτοσυκλετιστή. Μπορεί να είναι ένα δερμάτινο σύνολο από δύο κομμάτια, που ενώνονται με φερμουάρ ή δεν ενώνονται, αλλά μπορεί να είναι και ολόσωμη δερμάτινη φόρμα.
Τα δερμάτινα κοστούμια δεν είναι ραμμένα για να φοριούνται πάνω από τα συνηθισμένα ρούχα σας. Στα πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνονται η μείωση της αντιστάσεως του αέρα και η προστασία από αυτόν. Το δέρμα παραμένει το ανθεκτικότερο υλικό στο χρόνο και βέβαια, το ανθεκτικότερο, ακόμη και σήμερα, υλικό στη διάτμηση και την τριβή, πολύτιμα χαρακτηριστικά για την προστασία του αναβάτη σε περίπτωση ατυχήματος. Στα μειονεκτήματά τους περιλαμβάνονται το μεγάλο κόστος αγοράς και ο περιορισμός μερικών κινήσεων του αναβάτη.
Η δυνατότητα να ενώνονται με φερμουάρ τα δύο κομμάτια (μπουφάν, παντελόνι) αυξάνει την προστασία της μέσης από τις καιρικές συνθήκες και επιτρέπει τη χρήση του ενός από τα δύο κομμάτια. Σημειώστε ότι η αγορά ενός δερμάτινου «τζάκετ», αντί για μπουφάν, επιτρέπει περισσότερες επιλογές σε χρώματα και στυλ.

Ρούχα από ύφασμα.

Είναι ρούχα κατασκευασμένα από διάφορα υλικά. Το νάυλον, το PVC ή ακόμη και το κερωμένο βαμβακερό ύφασμα έχουν από χρόνια χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή ρούχων προστασίας. Νέα υλικά και τρόποι υφάνσεως επιτρέπουν την εξάτμιση του σωματικού ιδρώτα, ενώ συγχρόνως δεν επιτρέπουν στη βροχή και στον αέρα να εισχωρούν στο σώμα. Συνήθως τα ρούχα αυτά φοριούνται πάνω από τα καθημερινά σας ρούχα και οι τύποι που υπάρχουν στην αγορά είναι πολλοί.

Γάντια.

Τα γάντια που πρόκειται να αγοράσετε, ανεξάρτητα από το αν είναι κατασκευασμένα από δέρμα ή άλλο υλικό πρέπει να σας εξασφαλίζουν:
- Προστασία από το κρύο, τη βροχή και τον ήλιο.
- Προστασία από την τριβή, εάν πέσετε.
- Καλή αίσθηση των χειριστηρίων.
Για την προστασία από το κρύο και τη βροχή κυκλοφορούν πολλών ειδών γάντια  που καλύπτουν κάθε ανάγκη, όπως αυτά που φοριούν-ται μέσα από τα κανονικά, αδιάβροχα γάντια, που φοριούνται επάνω από τα κανονικά, θερμαινόμενα γάντια κλπ. Για την προστασία των χεριών (με τη γενικότερη έννοια) υπάρχουν οι ηλεκτρικά θερμαινόμενες χειρολαβές (σκριπτ) και οι θήκες (χούφτες) προστασίας.
Οι πρώτες προσφέρουν θέρμανση με ηλεκτρικές αντιστάσεις, ενώ οι δεύτερες «αγκαλιάζουν» τη χειρολαβή και το χειρομοχλό του συμπλέκτη επιτρέποντας την ελεύθερη είσοδο του χεριού.

Υποδήματα (παπούτσια).

Για την ασφάλειά σας αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε υποδήματα που δεν προστατεύουν τους αστράγαλους και δεν έχουν αντιολισθητικό πέλμα.
Η προστασία των ποδιών από το κρύο, τα κτυπήματα και τη βροχή εξαρτώνται αποκλειστικά από την ποιότητα κατασκευής και το σχεδιασμό τους.
Η προστασία των ποδιών σε περίπτωση ατυχήματος εξαρτάται από το πόσο τα υποδήματα θα μείνουν στα πόδια σας ενώ πέφτετε και βέβαια, από τις καλά τοποθετημένες ενισχύσεις προστασίας. Καλά εφαρμοστές μπότες ή δετά μποτάκια βοηθούν πολύ.
Οι μπότες μπορεί να είναι από δέρμα, από νάυλον ή από λάστιχο. Στην περίπτωση που οι δερμάτινες μπότες σας δεν είναι τελείως αδιάβροχες, πιθανόν να χρειασθείτε γκέτες ή ελαστικές μπότες, που έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις δερμάτινες μπότες σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια. Θα χαρούμε να μάθουμε από τις παρατηρήσεις σας.

...
Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την αποστολή του email, παρακαλούμε προσπαθηστε ξανα!
Το μήνυμά σας στάλθηκε με επιτυχία. Ευχαριστούμε!
Αποστολη
color selector
www test drive test drive ελληνικα
εξετάσεις διπλώματος οδήγησης σηματα κοκ βιβλιο
τεστ για σηματα αυτοκινητου μαθηματα οδηγησης θεωρια
αξονες ρυμουλκουμενου με φρενα εξετασεισ πει φορτηγου